HOME  |  Ondergrondse containers

Ondergrondse containers

Inpandige containers gaan ook ondergronds

In de gemeente Voorschoten zijn in december 45 afvalcontainers ondergronds gebracht. Na deze succesvolle en enorme operatie is het inmiddels de beurt aan de 34 inpandige containers in Voorschoten. De bestaande containers in de appartementen zelf worden medio mei verplaatst naar een geschikte locatie in de buitenruimte. Ook komt er bij de hoogbouw een voorziening voor het GFT afval. De beide soorten containers worden straks voorzien van een toegangssysteem waardoor alleen de bewoners van de hoogbouw toegang hebben tot de container.

Het gebruik van de huidige inpandige containers is zeer bewerkelijk voor zowel de flatbewoners als voor de medewerkers van het team Reiniging van de gemeente. Daarnaast geven de inpandige containers veel stankoverlast.

Bepaling locaties

Bij de bepaling van de locaties voor de nieuwe ondergrondse containers heeft de gemeente rekening gehouden met zaken als kabels, leidingen en riolering in de grond. Ook moet de container passen in de omgeving en moet bijvoorbeeld de vuilniswagen er goed bij kunnen om hem te legen.

Bezwaar

In principe zijn de 33 locaties voor de containers zo goed als vastgesteld door het college van Voorschoten. Heeft u toch grote bezwaren tegen de voorgenomen locatie van de ondergrondse container in uw straat? Laat het ons tot uiterlijk donderdag 15 februari laten weten door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om te kijken hoe wij u tegemoet kunnen komen.

Biozakjes

Wij geven geen biobakjes meer uit. U kunt zelf de biobakjes bij bepaalde winkels aanschaffen. Wel blijven wij composteerbare biozakjes uitgeven. Via de website www.voorschoten.nl/biozakjes kunnen flatbewoners gratis zakjes bijbestellen.

Te downloaden:

Top