HOME  |  Lichtjesavond

Lichtjesavond

Lichtjesavond begraafplaats Rosenburgh

Gemeente Voorschoten organiseert vrijdag 7 december een Lichtjesavond op de algemene begraafplaats Rosenburgh.

Het idee achter de lichtjesavond is dat mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar veel minder gelegenheid hebben de begraafplaats te bezoeken. Ook denken mensen vaak meer aan hun overleden dierbare. De behoefte om weer even bij deze persoon te zijn, is deze periode dan ook extra groot. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kan hierbij een lichtpuntje zijn.

Tussen 19.00 en 21.00 uur is de begraafplaats verlicht met vuurkorven en andere verlichting en zijn nabestaanden in de gelegenheid om brandende kaarsjes op de graven te plaatsen, als een warme herinnering aan hun dierbaren. Bezoekers kunnen een eigen lichtje meenemen of krijgen een kaarsje van de begraafplaats.

In de aula van de begraafplaats wordt koffie/thee aangeboden en er zal muziek klinken ondersteund door een passende diapresentatie. In de aula kunnen aanwezigen, die een dierbare elders hebben begraven of gecremeerd, een kaarsje branden.

Herdenken overleden kinderen

Voorafgaand aan de Lichtjesavond stelt de gemeente net als andere jaren ieder in de gelegenheid een korte herdenkingsbijeenkomst bij te wonen voor kinderen die zijn overleden.

Tussen 17.45 en 18.00 uur is er een informele ontvangst, waarna de speciale bijeenkomst plaatsvindt van 18.00 tot 18.30 uur in de aula van de begraafplaats. De kinderen worden geëerd en herinnerd door een kaars te branden, te luisteren naar muziek, troostende woorden te spreken en gedichten voor te lezen.

Na de bijeenkomst is er tot 19.00 uur gelegenheid om even na te praten.

Broertjes, zusjes, ouders, grootouders en andere familieleden die zich verbonden voelen zijn welkom. Sommigen herdenken een volwassen kind, anderen een kindje dat niet eens de kans kreeg voor een eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies vers is en anderen voor wie dat al dertig jaar geleden was. De pijn van het gemis, het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Bezoekadres

Begraafplaats Rosenburgh
Rosenburgherlaan 5
2252 AX Voorschoten

Theehuis Jansland geopend

Tijdens de lichtjesavond is Theehuis Jansland geopend. U bent hier welkom om even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Top