HOME  |  Jaarwisseling

Jaarwisseling

Wat doet de gemeente tijdens de jaarwisseling?

Voorafgaand aan oud en nieuw

 • De politie en handhavers van de gemeente controleren op tijdig verwijderen van brandbare spullen, treden handhavend op bij illegaal en te vroeg afgestoken vuurwerk.
 • De gemeente vraagt u zelf alle brandbare materialen zoals groot afval en bouwmateriaal te verwijderen. De gemeente verwijdert zo nodig vóór de jaarwisseling overal in het dorp brandbaar materiaal. Dat gebeurt in overleg met politie en brandweer.
 • De gemeente haalt in week 51 de afvalbakken bij speeltuinen weg. In week 52 worden de resterende afvalbakken afgesloten met een klep. Na de jaarwisseling worden ze weer teruggeplaatst en opengezet.
 • De ondergrondse -en bovengrondse containers voor papier en plastic worden in de loop van oudejaarsdag afgesloten. De ondergrondse restafvalcontainers gaan op deze avond vanaf 18:00 uur tot en met 1 januari 2020 07:00 uur op slot. Bewoners van laagbouwwoningen kunnen hun groene, grijze en eventueel blauwe bak in de achtertuin zetten om schade te voorkomen.

Na oud en nieuw: de vuurwerkzak

Op 1 januari liggen de straten vol met vuurwerkafval. Net als andere jaren vragen we u om uw eigen straat schoon te vegen. Dit is wel zo veilig. Het voorkomt ook dat kinderen proberen nog niet afgegaan vuurwerk af te steken. Hoe eerder het afval van straat is, hoe beter. Bij het vuurwerkverkooppunt (Intratuin aan de Leidseweg) ontvangt u een gratis vuurwerkzak. Het gebruikte vuurwerk moet echt uit zijn, of ondergedompeld in water, voordat u het in de speciale zak doet. Als hij vol is, mag de zak in de restafvalcontainer.

Veilig omgaan met vuurwerk

 • U mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. U kunt een boete van € 100 krijgen als u vuurwerk afsteekt buiten deze tijden. En uw vuurwerk wordt in beslag genomen.
 • Op 31 december mag het vuurwerk vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. Net als voorgaande jaren kan op 3 werkdagen vuurwerk worden gekocht. De verkoopdagen in 2019 zijn 28, 30 en 31 december. Op zondag 29 december wordt er geen vuurwerk verkocht.
 • Hoort of ziet u dat iemand vuurwerk afsteekt buiten de toegestane tijden? Of op plekken waar dit niet mag? Dan kunt u dit melden bij de politie via 0900-8844.
 • Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk.
 • Heeft u een vermoeden van handel of opslag van illegaal vuurwerk? Dan kunt u dit anoniem melden via 0800 -7000.

Vreugdevuren

Grote vreugdevuren zijn niet toegestaan. Een gezellig sfeervuur zoals een vuurkorf mag alleen als dit geen schade aan de straat of stoep veroorzaakt. Strooi daarom eerst een flinke laag zand onder de vuurkorf. Let ook op dat voldoende afstand tot bouwwerken, de openbare weg en eigendommen van anderen wordt gehouden.

Kerstbomen

U kunt uw kerstboom op woensdag 8 januari tussen 12.30 en 16.00 uur op diverse aangewezen locaties in Voorschoten inleveren.

De locaties zijn: Kon. Marinelaan, Planciusplantsoen, Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan, Chopinlaan -Diepenbrocklaan, Koeriersterpad -Bertus van Akenlaan.

 • Voor iedere ingeleverde kerstboom krijgt u €0,50. Leuk voor uw kind(eren) om een extra zakcentje te verdienen!
 • Na 8 januari kunnen de kerstbomen in week 3 bij het GFT worden aangeboden. Deze zullen dan door de gemeente worden meegenomen. Wij verzoeken u de kerstboom naast de container te leggen!

Jongeren en Halt

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar die vuurwerkregels overtreden, kunnen net als in voorgaande jaren door de politie worden doorverwezen naar Halt. Jongeren die vernielingen aanrichten, moeten de schade vergoeden.

FIFA 20 toernooi Voorschoten

Het jongerenwerk Voorschoten Voor Elkaar, Voorschoten ’97 en Alettahof organiseren een toernooi op oudejaarsdag. Van 12.00 tot 16.00 uur wordt er gestreden om het Voorschotens kampioenschap FIFA 20. Lijkt het je gezellig om langs te komen, maar vindt je FIFA niks, geen probleem! Het wordt hoe dan ook een gezellige middag, dus neem je vrienden/ vriendinnen mee!

Aanmelden/Inschrijven
Ga naar het Instagram account jongerenwerk_voorschoten en klik op de link in de bio.

Voor uw veiligheid

 • Er wordt tijdens de jaarwisseling streng opgetreden tegen vandalisme en geweld.
 • Specifieke locaties worden van extra beveiliging voorzien.

Vuurwerkvrije zones

Vuurwerk mag niet worden afgestoken in het Burgemeester Berkhoutpark, Park Ter Wadding, Park Adegeest en rondom de Kattenopvang in de Louis Couperuslaan, dus ook niet tussen 18:00 en 02:00 uur.

Nieuwjaarsbijeenkomst

De nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats op maandag 6 januari 2020 tussen 19.00-21.00 uur in het gemeentehuis van Voorschoten.

Top