HOME  |  Duurzaam Voorschoten  |  Informatie voor inwoners

Informatie voor inwoners

Informatie voor inwoners

Een duurzame woning biedt veel voordelen. U levert een bijdrage aan een duurzaam Voorschoten én kunt een aanzienlijke kostenbesparing realiseren. Waarom een energiezuinig huis?

De voordelen van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis zijn:

  • Behaaglijker en comfortabeler wonen; 
  • Lagere energierekening;
  • Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu; 
  • Waardestijging van de woning; 
  • Kortere verkooptijd woning.

Meer informatie

Samenwerking met andere partijen

Om u als inwoner bij de verduurzaming van uw woning te ondersteunen, werkt de gemeente Voorschoten samen met onderstaande partijen:

Duurzaam Bouwloket

De gemeente Voorschoten werkt samen met het Duurzaam Bouwloket. Denkt u erover om uw woning duurzaam te (ver)bouwen of zelf energie op te gaan wekken? Dan is het de moeite waard om hierover met een onafhankelijke adviseur van Duurzaam Bouwloket in gesprek te gaan.

Dit digitale bouwloket voorziet u van gratis en onafhankelijk advies. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl voor adviezen en producten om uw woning te verbeteren én vind meteen gespecialiseerde regionale en lokale bedrijven die u daarbij kunnen helpen. Lees ervaringen van anderen en kom meer te weten over mogelijkheden en subsidies om te investeren in uw woning en kosten te besparen.

De Groene Grachten

Er zijn veel mogelijkheden om een historisch pand verder te verduurzamen. Er kan wellicht meer dan u denkt. De gemeente is een samenwerking aangegaan met Stichting De Groene Grachten. De Groene Menukaart laat u aan de hand van verschillende thema’s zien welke opties, tips en trucs er zijn voor verduurzaming van historische panden. Maatwerk blijft altijd het sleutelwoord, zeker bij beschermde monumenten.

Top