HOME  |  Hondenbeleid

Hondenbeleid

Aangepaste regels voor honden

U beleeft veel plezier aan uw hond en wilt deze graag los laten lopen. U mag uw hond laten loslopen in  de losloopgebieden. Deze zijn op de plattegrond onder aan dit bericht  en met bordjes op de locaties angegeven.In losloopgebied Rosenburgh geldt een beperking van drie honden per begeleider. Hierover leest u meer in de informatiebrief (PDF-document 604 kB)

Hondenpoep is voor veel Voorschotenaren een grote ergernis. Om ons dorp prettig leefbaar te houden, heeft de gemeente de regels voor het uitlaten van honden aangepast. Deze zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening. Wanneer u uw hond uitlaat, dient u opruimmiddelen mee te nemen, zoals een plastic zak(je) of een hondenpoepschep en de poep op te ruimen. Dit geldt zowel voor de aanlijn- als voor de losloopgebieden.

Handhaven op opruim- en aanlijnplicht

De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente handhaven onder meer op de opruimplicht en de aanlijnplicht voor honden. Hondenbezitters kunnen voor deze overtredingen worden bekeurd. In onderstaand schema leest u welke boetes gelden voor de overtredingen.

Code Feit Boete 2018
H326 Hond laten poepen op weg/stoep/park of andere openbare plaats en hondenpoep niet opruimen € 140,00
F145a Hond niet aangelijnd bebouwde kom € 95,00
F145b Hond laten verblijven of lopen op kinderspeelplaats, zandbak of speelweide € 140,00
F145d Opruimmiddelen niet bij zich dragen € 95,00

Klik op de afbeelding voor een grote afbeelding van de losloopgebieden..

Top