HOME  |  Criminaliteit en preventie

Criminaliteit en preventie

Hoe veilig is mijn buurt?

Bent u benieuwd hoe veilig uw omgeving is? Kijk dan eens op het dataportaal van de politie. Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken.

Wat doet de gemeente tegen criminaliteit en voor preventie?

Samen met diverse partners, zoals politie en woningcorporaties, werkt de gemeente aan een veilige woonomgeving voor de bewoners van Voorschoten. Streven is om het aantal woninginbraken en diefstal terug te dringen en daarmee het gevoel van veiligheid onder de inwoners versterken. De gemeente neemt hierbij veel maatregelen om de kans op woninginbraken en andere vormen van criminaliteit te verkleinen. Daarnaast draagt de gemeente bij aan preventie.

Zelf kunt u ook maatregelen treffen

Op de website Politiekeurmerk Veilig Wonen kunt u verschillende films bekijken over veilig wonen. Hier ziet u hoe eenvoudig het voor een inbreker kan zijn om een woning te betreden. Ook vindt u op deze site maatregelen die u kunt treffen om uw woning minder toegankelijk te maken.

Aangifte doen is altijd zinvol! Op deze manier wordt een overtreding of misdaad herkenbaar en kan de dader worden opgespoord. Kortom, de politie kan pas in actie komen als er aangifte is gedaan. Dit kan via de website van de politie of op het politiebureau. Via 0900-8844 kunt u hiervoor een afspraak maken. 

Top