HOME  |  Actuele projecten

Actuele projecten

Structuurvisie

Op 9 maart heeft de gemeenteraad de zienswijzennota en de structuurvisie Voorschoten 2025 “Groen, veilig en betrokken” vastgesteld. Meer informatie over de Structuurvisie.

Vervanging speelplek Willem de Zwijgerlaan

In april en mei 2018 vervangt de gemeente de speelplek aan de Willem de Zwijgerlaan. De speeltoestellen en de ondergronden zijn verouderd en toe aan vervanging. Ook is het gras dat om de speelplaats ligt versleten en heeft de haag kale plekken. Lees meer over de werkzaamheden.

Starrenburg III

In Voorschoten wordt een nieuwe woonwijk gebouwd; Starrenburg III. Deze nieuwe wijk komt ten zuiden van de bestaande wijk Starrenburg II. Lees verder voor meer informatie.

Populieren Chopinlaan

Op het speelveld aan de Chopinlaan staan diverse bomen, waaronder dertien grote populieren. Deze populieren kunnen op korte termijn onveilige situaties opleveren. Lees meer over deze populieren.

Herontwikkeling Buitenplaats Beresteijn

De gemeenteraad van Voorschoten heeft op 8 juni 2017 het startdocument ‘bestemmingsplan herontwikkeling Beresteijn’ vastgesteld. Lees meer over het proces.

Proefproject Segaar Arsenaalterrein

Het Segaar/Arsenaalterrein aan de Leidseweg-Noord is aangewezen als proefproject voor ‘ontslakken’. Lees meer over het proefproject.

Speelplek De Savornin Lohmanplantsoen

De speelplek aan De Savornin Lohmanplantsoen wordt opgeknapt. Lees meer over de speelplek.

Vlietwijk

Gemeente Voorschoten heeft in Vlietwijk het riool en de openbare ruimte opgeknapt. Meer informatie over Vlietwijk.

Duivenvoordecorridor

Tussen Voorschoten en Leidschendam-Voorburg ligt de Duivenvoordecorridor. Een gebied met grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde. Meer informatie over de Duivenvoordecorridor.

Nieuwe boom Gevers Deynootschool

Voor de zomervakantie hebben we helaas de kastanjeboom op het schoolplein moeten weghalen. Daarom gaan we nu een nieuwe boom planten. Kinderen mogen kiezen welke boom zij graag willen. Lees meer.

Leidseweg Noord

Leidseweg Noord, tussen de Voorschoterweg en de gemeente Leiden/Haagweg is aan groot onderhoud toe. Dit is een goede aanleiding om de hele inrichting van de Leidseweg Noord opnieuw te bekijken. Meer informatie over Leidseweg Noord.

Beleidsplan Sociaal Domein

Samen met inwoners, zorgaanbieders en maatschappelijke partners wil gemeente Voorschoten een nieuw beleidsplan Sociaal Domein maken. Meer informatie over het beleidsplan.

RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe aan te leggen provinciale weg tussen de kust bij Katwijk en de A4 bij Leiden. Meer informatie over de RijnlandRoute.

Top