HOME  |  Actuele projecten

Actuele projecten

Samenwerking Leidse regio

De gemeente Voorschoten gaat zo veel mogelijk samenwerken in de Leidse regio. Uitgangspunt is dat Voorschoten zelfstandig blijft. Lees meer over deze samenwerking.

Centrumplan

De gemeente Voorschoten werkt aan een aantrekkelijk centrum waar het prettig is om te wonen, te werken, te winkelen en te verblijven.De gemeente voert verbeteringen uit naar aanleiding van een advies van de Taskforce Centrum. Lees meer over het centrumplan.

Renovatie groen en waterzone Voorwatering

Op dinsdag 13 november starten de eerste werkzaamheden voor het opknappen van de groen/waterzone langs de Voorwatering. Lees meer over de werkzaamheden.

Duivenvoordecorridor

Tussen Voorschoten en Leidschendam-Voorburg ligt de Duivenvoordecorridor. Een gebied met grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde. Meer informatie over de Duivenvoordecorridor.

Zwemmen in Voorschoten

De gemeente Voorschoten onderzoekt of het mogelijk is om de zwemfunctie voor Voorschoten te behouden. Lees meer over zwemmen in Voorschoten.

Proefproject Segaar Arsenaalterrein

Het Segaar/Arsenaalterrein aan de Leidseweg-Noord is aangewezen als proefproject voor ‘ontslakken’. Lees meer over het proefproject.

Leidseweg Noord

Leidseweg Noord, tussen de Voorschoterweg en de gemeente Leiden/Haagweg is aan groot onderhoud toe. Dit is een goede aanleiding om de hele inrichting van de Leidseweg Noord opnieuw te bekijken. Meer informatie over Leidseweg Noord.

RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe aan te leggen provinciale weg tussen de kust bij Katwijk en de A4 bij Leiden. Meer informatie over de RijnlandRoute.

Vervangen riool Bachlaan-Prins Bernhardlaan-Van Beethovenlaan

De gemeente Voorschoten is bezig met de voorbereidende werkzaamheden van de Bachlaan, Prins Bernhardlaan, Oude Adegeesterlaan en een deel van de Van Beethovenlaan. Lees meer over de werkzaamheden.

Vervanging speelplek Willem de Zwijgerlaan

In april en mei 2018 vervangt de gemeente de speelplek aan de Willem de Zwijgerlaan. De speeltoestellen en de ondergronden zijn verouderd en toe aan vervanging. Ook is het gras dat om de speelplaats ligt versleten en heeft de haag kale plekken. Lees meer over de werkzaamheden.

Starrenburg III

In Voorschoten wordt een nieuwe woonwijk gebouwd; Starrenburg III. Deze nieuwe wijk komt ten zuiden van de bestaande wijk Starrenburg II. Lees verder voor meer informatie.

Herontwikkeling Buitenplaats Beresteijn

De gemeenteraad van Voorschoten heeft op 8 juni 2017 het startdocument ‘bestemmingsplan herontwikkeling Beresteijn’ vastgesteld. Lees meer over het proces.

Top