HOME  |  75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Een jubileumjaar waaraan we ook in de gemeente Voorschoten extra aandacht besteden.

Tijdelijk Holocaustmonument

Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit gemeente Voorschoten, is van zaterdag 25 januari tot en met dinsdag 28 januari het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien bij het oorlogsmonument aan de Kon. Julianalaan.

U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan het tijdelijke Holocaustmonument. Het monument is te zien van zaterdag 25 januari tot en met dinsdag 28 januari. Het komt het best tot zijn recht in het donker en is daarom deze vier dagen alleen in de avond te bezoeken tussen 17.00 en 22.00 uur.

Kranslegging

Op zondag 26 januari is de nationale herdenking van de Holocaust. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene legt om 17.00 uur een krans bij het oorlogsmonument aan de Kon. Julianalaan.

Meer informatie Levenslicht

Het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht in Voorschoten maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen. Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de verschrikkingen van de Holocaust. Meer informatie over het monument vindt u in de flyer onder dit bericht of op de website van Nationaal Comité 4 en 5 mei.6 mei 1945 in Voorschoten.

Te downloaden:

Top