Inwoners zonder uitkering van de gemeente, maar met een laag inkomen kunnen nu de eenmalige energietoeslag van € 800 aanvragen via de website van de gemeente. Het bedrag is bedoeld om de energierekening te kunnen betalen, omdat de energiekosten zo hard gestegen zijn.

De eenmalige uitkering is voor inwoners die per maand minder dan 120% van het sociaal minimum verdienen. Voor een inwoner tussen 21 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd is dat minder dan € 1.310,05 (alleenstaand) of € 1.871,50 (samenwonend) per maand. De hoogte van het maximum inkomen verschilt per situatie.

Aanvragen

De gemeente Leidschendam-Voorburg voert de regeling uit voor de gemeente Voorschoten. De energietoeslag is daarom aan te vragen via www.lv.nl/energietoeslag. Op de webpagina staan ook de voorwaarden, een link naar de inkomensgrenzen en welke informatie de gemeente nodig heeft. De energietoeslag is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden.

Misschien heeft u gelezen dat het richtbedrag voor energietoeslag voor 2022 is verhoogd. Eind augustus wordt bepaald of ook in onze gemeente de energietoeslag wordt verhoogd. Heeft u al energietoeslag ontvangen of is uw aanvraag nog in behandeling? Dan hoeft u niets te doen, u krijgt automatisch bericht van de gemeente.

Hulp nodig bij het doen van uw aanvraag?

Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag kunnen een afspraak maken met Voorschoten voor Elkaar via telefoonnummer: 071 561 90 01 (maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 17:00 uur) of e-mail: info@voorschotenvoorelkaar.nl. Op www.voorschotenvoorelkaar.nl staat meer informatie over de locatie en tijden van het spreekuur van de Formulierenbrigade. Medewerkers kunnen ook met hen meedenken over geldzaken en bijvoorbeeld contact met de energieleverancier.

Logo Voorschoten voor elkaar