HOME  |  Formatie

Formatie

Laatste nieuws

6 juni - VVD, GroenLinks en D66 tekenen coalitieakkoord

Coalitieakkoord 2018-2022 (PDF-document 11 MB)

Reacties uit de samenleving: overzichtslijst 100 ideeën (PDF-document 859 kB)


18 mei - Naar verwachting op 13 juni nieuw college

Fractievoorzitter Sjoerd van den Dool (VVD) heeft namens de onderhandelende partijen in de raadsvergadering van 17 mei aangegeven dat volgende week de laatste hand wordt gelegd aan het coalitieakkoord. In de afgelopen weken is bekeken of de plannen (financieel) haalbaar zijn. Op dit moment zijn de partijen nog druk bezig met schrijven. Naar verwachting is het akkoord begin juni gereed. Het streven is op 13 juni een raadsvergadering te houden, waarin het nieuwe college wordt geïnstalleerd. Bekijk de uitzending van de raadsvergadering van 17 mei (agendapunt 4: vragenuurtje).

8 mei - Bijna 100 ideeën voor onderhandelende partijen

Tot en met 6 mei konden inwoners van Voorschoten ideeën inleveren voor de formatie. Meer dan 80 inwoners en vertegenwoordigers van organisaties hebben op deze oproep gereageerd. Sommigen kwam zelfs met meerdere ideeën, waardoor de onderhandelende partijen bijna 100 suggesties binnenkregen. De partijen bedanken alle inwoners en organisaties die een idee hebben ingeleverd. Lees het hele nieuwsbericht.

24 april - Ideeën gevraagd

Heeft u een goed idee om Voorschoten mooier of beter te maken? Vertel het aan het nieuwe bestuur van Voorschoten! U kunt voor 6 mei reageren. Voorschoten heeft tijdens de verkiezingen een nieuwe gemeenteraad gekozen. Op dit moment onderhandelen VVD, GroenLinks en D66 over de plannen voor de komende vier jaar. De afspraken leggen zij vast in een coalitieakkoord. De partijen willen graag uw ideeën verwerken in hun plannen. Lees het hele nieuwsbericht.

21 april - Onderhandelaars in goede sfeer aan de slag

De onderhandelingen voor het vormen van een nieuw bestuur van Voorschoten verlopen in goede sfeer. Dat laten de onderhandelaars van VVD, GroenLinks en D66 weten. In goede harmonie zijn werkafspraken gemaakt voor de onderhandelingen van de volgende weken. De raadsleden van VVD, GroenLinks en D66 buigen zich in werkgroepen over hun ambities voor Voorschoten. Ook bespreken ze grote thema’s met elkaar, zoals de bestuurlijke toekomst en de gemeentelijke financiën. Lees het hele nieuwsbericht.

16 april - Onderhandelingen Voorschoten starten nu echt

De onderhandelingen over het vormen van een nieuw gemeentebestuur in Voorschoten zijn nu echt begonnen. Dat melden de onderhandelaars van VVD, GroenLinks en D66. Onder leiding van formateur Pieter Heiliegers, burgemeester van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en waarnemend burgemeester van gemeente Uithoorn, zijn de gesprekken afgelopen weekend voortvarend van start gegaan. Lees het hele nieuwsbericht.

11 april - Burgemeester Pieter Heiliegers door VVD Groen Links D66 gevraagd als formateur Voorschoten

Pieter Heiliegers is gevraagd door de partijen VVD, Groen Links en D66 om als formateur op te treden voor het vormen van een coalitie in de gemeente Voorschoten. Deze donderdag 12 april zal het advies van de informateurs worden besproken in de gemeenteraad. Als het advies van de informateurs wordt overgenomen gaan vanaf eind deze week de partijen VVD, Groen Links en D66 onder leiding van de formateur in gesprek over de inhoud van het coalitieprogramma, de samenstelling van het college en de portefeuilleverdeling. Heiliegers is op dit moment burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en daarnaast waarnemend burgemeester van Uithoorn.

Input vanuit Voorschotenaren

Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties konden tot 6 mei input voor het coalitieakkoord naar de onderhandelaars sturen. Dit kon per brief of e-mail: formatie@voorschoten.nl en via de formulierenbrigade in de bibliotheek. We ontvingen ideeën van meer dan 70 inwoners en vertegenwoordigers van organisaties. Omdat sommigen indieners meerdere ideeën hadden, kregen we bijna 100 ideeën binnen.

Op dit moment kijken we goed naar alle ideeën. Bruikbare ideeën nemen wij op in het coalitieakkoord op deze webpagina. De lijst bevat een samenvatting van alle ideeën. Ook geven we in dit overzicht aan of het idee wel of niet opgenomen is in het coalitieakkoord en waarom. De indieners van de ideeën blijven anoniem.

Als het coalitieakkoord af is, maakt het nieuwe college van burgemeester en wethouders een uitvoeringsprogramma. Hierin staat hoe we de afspraken uit het akkoord precies gaan uitvoeren. Het uitvoeringsprogramma bevat dus meer details. Sommige van de ideeën die we hebben ontvangen, passen meer in het uitvoeringsprogramma dan in het coalitieprogramma. Als dat zo is, geven we het aan.

In de media

Top