Jongeren, ouderen en iedereen daar tussenin gaan het komende half jaar samen aan de slag met hoe Voorschoten stap voor stap kan overgaan op duurzame energiebronnen. De aftrap was op 21 januari met een online bijeenkomst met 16 inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van scholen en maatschappelijke organisaties.

Ik vond het ontzettend inspirerend’, zegt Erika Spil. Zij is de participatiewethouder. ‘Ik weet zeker dat deze deelnemers, die we speciaal hadden uitgenodigd, de kern van een sneeuwbal vormen die snel groter wordt. Het plan gaat ‘De Belofte van Voorschoten’ heten. Een belofte aan onze kinderen, een belofte aan elkaar, een belofte van Voorschoten aan Nederland of eigenlijk de wereld.’

In 2050 willen we in Nederland, en dus ook in Voorschoten, geen C02 meer uitstoten als we energie gebruiken. Dat is een grote uitdaging voor onze toekomst op lange termijn. In Voorschoten start deze maand een participatietraject over dit onderwerp.

Actieplan

Doel is een actieplan waarbij inwoners uit alle buurten, van alle leeftijden en verschillende achtergrond, ondernemers, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Voorschoten, hun inbreng leveren. De gemeente is hierbij een van de deelnemers. In de zomer moet het plan klaar zijn.

Wilt u op de een of andere manier meedoen? Mail dan naar RES@voorschoten.nl.