U bent hier: nieuws » 2013 » 09 » 10 » cultuurprijs voorschoten 2013

Cultuurprijs Voorschoten 2013

Kent u een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied in Voorschoten? Doe dan vóór 14 oktober 2013 een voordracht.


Wat is de cultuurprijs en aan welke criteria moet worden voldaan?

De cultuurprijs wordt georganiseerd door de Cultuurraad van Voorschoten in samenwerking met de gemeente Voorschoten. Eens in de twee jaar wordt de prijs uitgereikt aan één persoon en één vereniging of organisatie die uitblinkt in het laten bloeien van het cultuurleven in Voorschoten, ongeacht beroep, leeftijd, afkomst, vak of woonplaats. De beoogde winnaar(s) kenmerken zich door passie, bevlogenheid en een grote inzet. De prestaties zijn geleverd binnen tenminste één van de volgende disciplines:

  • amateurkunst en kunsteducatie
  • beeldende kunst en bouwkunst
  • cultureel erfgoed
  • film en media 
  • letteren
  • podiumkunsten.

Voordracht

Iedere inwoner van Voorschoten kan een kandidaat voordragen door het ‘formulier Voordracht Cultuurprijs Voorschoten 2013’ in te vullen en op te sturen naar de secretaris van de Cultuurraad, Liesbeth Mulder, Strauszplantsoen 20, 2253 CG Voorschoten, of naar e-mail: cultuurraadvoorschoten@gmail.com. Het formulier is te vinden op de website van de gemeente Voorschoten en verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis. U kunt uw voordracht(en) inleveren t/m 14 oktober. Aan het voordragen zijn criteria verbonden. Deze kunt u downloaden

De binnengekomen reacties worden beoordeeld door de Cultuurraad. De prijs wordt op 13 november uitgereikt door de wethouder Cultuur, Inge Adema-Nieuwenhuizen, tijdens een feestelijke avondbijeenkomst in het Ambachts- en Baljuwhuis. Alle genomineerden worden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Meer informatie

  • 10 september 2013
Delen op Facebook Delen via Twitter Delen via Hyves Delen via LinkedIn Delen via Youtube