U bent hier: nieuws » 2011 » 11 » 08 » uitreiking parel aan echtpaar

Uitreiking parel aan echtpaar

Burgemeester Staatsen reikte op zondag 6 november een parel uit aan het echtpaar Van der Wal. Dit echtpaar zette zich 25 jaar lang in voor de inzameling van kleding en goederen voor hulpverlening aan tehuizen in Polen.

Goederen

Ook hielp het echtpaar bij het verwerven van fondsen, het verkrijgen van opslagruimte, het sorteren en inpakken van kleding en het brengen van goederen naar de tehuizen. Tot de goederen behoren onder andere: kleding, ziekenhuisbedden, medicijnen, rolstoelen, speelgoed en houdbare levensmiddelen.

Stichting De Club

Eind jaren tachtig begon het echtpaar van der Wal met het inzamelen van kleding en overige goederen voor hulpverlening, aan noodlijdende tehuizen voor ontheemden in Wroclaw en omgeving. Zij waren daardoor de feitelijke oprichters en eerste bestuursleden van de later opgerichte Stichting De Club van Polen. Jarenlang was het echtpaar het gezicht en de ziel van deze club.

Transport

Sinds 1999 vindt het sorteren en de opslag van de goederen plaats in de kelder onder één van de winkels van de Schoolstraat. Het transport van goederen gebeurde jarenlang door vrijwilligers in particuliere auto’s. De heer Van der Wal nam zelf 33 maal deel aan het transport naar Polen. Dankzij sponsorgelden kunnen twee grote vrachtauto’s worden gehuurd, die door vrijwilligers worden bestuurd. De heer en mevrouw Van der Wal beëindigen hun werkzaamheden vanwege gezondheidsredenen.

  • 8 november 2011
Delen op Facebook Delen via Twitter Delen via Hyves Delen via LinkedIn Delen via Youtube