U bent hier: nieuws » 2010 » 05 » 31 » anjeractie bestaat 65 jaar

Anjeractie bestaat 65 jaar

IMAGE.JPG

Het Prins Bernhard Cultuurfonds viert dit jaar het 65-jarig bestaan van de Anjeractie. Deze speciale editie van de landelijke collecteweek vindt plaats van 30 mei tot en met 5 juni.

Tijdens deze jaarlijkse collecteweek gaan tienduizenden collectanten van culturele verenigingen uit heel Nederland met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor plaatselijke of regionale activiteiten. Dankzij deze giften kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen: bijvoorbeeld voor de aanschaf van instrumenten van de plaatselijke harmonie, voor de restauratie van historische schepen, of voor een muziekfestival.

Van de opbrengst mag de collecterende vereniging een derde deel houden voor de eigen clubkas. De rest van de opbrengst komt ten goede aan culturele projecten in de provincie waar de opbrengst is opgehaald. Ook individuele collectanten zijn van harte welkom om mee te lopen. Vooral in de grote steden is behoefte aan enthousiaste vrijwilligers. Het geld, dat door individuele collectanten wordt ingezameld, komt ten goede aan het Cultuurfonds.

  • 31 mei 2010
Delen op Facebook Delen via Twitter Delen via Hyves Delen via LinkedIn Delen via Youtube