U bent hier: nieuws » 2009 » 10 » 06 » winnaars kunstwedstrijd 2009

Winnaars kunstwedstrijd 2009

Jury en publiek waren het dit jaar volledig met elkaar eens in hun keuze voor de eerste prijs en de publieksprijs van de kunstwedstrijd ‘Kunstzinnig en Creatief Voorschoten 2009'.

Jaarlijks is er op de zondag van het ‘Weekend van Voorschoten' een kunstmarkt in het centrum van Voorschoten. Aan de kunstmarkt is een kunstwedstrijd verbonden. Deelnemers aan de wedstrijd creëerden dit jaar aan de hand van het thema "Op de kaart!" een variëteit aan kunstwerken.

Uit deze kunstwerken heeft een jury, bestaande uit mevrouw Horlings, de heer van der Meer en de heer Dol, een eerste, tweede en derde prijs gekozen. Daarnaast kon het publiek stemmen op een favoriet kunstwerk.

Het kunstwerk van mevrouw de Wit-Folkertsma won in beide categorieën. Het kunstwerk, een bijzondere menukaart uit keramiek, is door de jury geprezen om haar originaliteit. De tweede prijs, een afbeelding van een Watermolen door de heer Boelen, viel op door de gedetailleerdheid en het realisme van het kunstwerk. De derde prijs, een schilderij van een Malinees gebouw, door mevrouw Op der Heijde, koos de jury vanwege de gebruikte vorm en kleur.

Ook dit jaar konden bezoekers en deelnemers ideeën en opmerkingen kwijt over de kunstmarkt. De gemeente neemt alle inzendingen mee in de evaluatie.

Kunst eerste prijsKunst tweede prijs

Eerste prijs                                                                                Tweede prijs

Kunst derde prijs

Derde prijs 

  • 6 oktober 2009
Delen op Facebook Delen via Twitter Delen via Hyves Delen via LinkedIn Delen via Youtube