U bent hier: nieuws » 2009 » 01 » 28 » voorschoten waardeert vrijwilligersorganisaties

Voorschoten waardeert vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersmarkt Rene Zoetemelk NB alleen voor websiteBijdrage uit fonds aanvragen vóór 1 april

Vrijwilligers werven, opleiden en af en toe eens extra in het zonnetje zetten. Het kost vrijwilligersorganisaties de nodige inspanningen om mensen te binden. De gemeente ondersteunt de vrijwilligersorganisaties met een bijdrage uit het Vrijwilligersfonds.  De aanvraag voor een donatie uit het Vrijwilligersfonds moet vóór 1 april 2009 binnen zijn.

Organisaties kunnen een bijdrage aanvragen voor:

  • financiële ondersteuning voor werving van nieuwe vrijwilligers;
  • bevordering van de deskundigheid van vrijwilligers;
  • activiteiten die waardering voor vrijwilligers uitdrukken, zoals jubilea.

De gemeente laat met het fonds waardering blijken voor de vele vrijwilligers die in Voorschoten actief zijn. In 2009 kunnen organisaties voor de laatste keer een beroep doen op het fonds. Momenteel werkt de gemeente aan een nieuwe vorm van subsidieverstrekking. Het Vrijwilligersfonds maakt hier deel van uit. Hiermee moet de aanvraag en afhandeling van de subsidie eenvoudiger worden.   

Aanvraagformulier
In de eerste week van januari is het formulier toegezonden aan Voorschotense vrijwilligersorganisaties die zijn opgenomen in het gemeentelijke adressenbestand. Op het aanvraagformulier zijn de voorwaarden voor een succesvolle aanvraag vermeld. Organisaties die geen aanvraagformulier hebben ontvangen, kunnen op deze website een aanvraagformulier downloaden.

Aanvraagformulieren kunnen ook afgehaald in het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 of de Openbare Bibliotheek, Wijngaardenlaan 4.
 
Contactpersoon is mevrouw J. Muijser, afdeling Welzijn. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (071) 5 600 690 of jhmmuijser@voorschoten.nl

  • 28 januari 2009
Delen op Facebook Delen via Twitter Delen via Hyves Delen via LinkedIn Delen via Youtube