U bent hier: evenementen » 2012 » 06 » 05 » 9 juni tm 1 juli expositie vkk in ambachts en baljuwhuis

9 juni tm 1 juli: expositie VKK in Ambachts en Baljuwhuis

Tijdens de laatste expositie van dit seizoen kunt u genieten van het werk van Jacqueline van der Grijn, monique_nievaart.jpgMonique Nievaart en Ina Versteeg. Drie kunstenaressen die zich graag laten inspireren door de wereld om hen heen, maar tot heel verschillende creaties komen. Voor de liefhebber van schilderijen, tekeningen en etsen is een bezoek aan de tentoonstelling zeker aan te bevelen. U kunt op de zolder op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 14 en 17 uur terecht of met een groep op afspraak (071-5612467, Trude Sterck) op andere tijden.

Jacqueline van der Grijn toont haar nieuwste schilderijen, die vooral zijn geïnspireerd door landschappen met water. Daarnaast etsen waarvoor mensen, oude gebouwen en gedichten van Paulina Vanderbilt als inspiratiebron dienden. Bij de gedichten probeert ze niet zo zeer de woorden als wel de sfeer weer te geven. Monique Nievaart die vooral olieverf op linnen en paneel gebruikt, heeft zich dit keer vooral door de landschappen van de Provence en de Camargue laten inspireren. Daarbij maakt zij gebruik van haar eigen herinneringen en fantasie, maar ook foto’s, krantenberichten en citaten. Vaak begint het met iets heel kleins en wordt een werk totaal anders dan in het begin beoogd, maar wel met voor de toeschouwer herkenbare lijnen, ritmes, contrasten en kleuren. Ina Versteeg tenslotte ontleent haar onderwerpen vrijwel altijd aan de natuur en probeert die ook zo realistisch mogelijk weer te geven. Of het nu een landschap of een klein plantje of onderdeel daarvan betreft. Als lid van de vereniging Botanische Kunstenaars Nederland heeft zij op laatstgenoemd terrein inmiddels een grote naam opgebouwd. Maar daarnaast schildert ze ook met veel plezier stillevens en portretten. De technieken die zij gebruikt zijn potlood, aquarel en etsen.

Betaalbaar

De vaak heel toegankelijke kunst is niet alleen fraai, maar ook heel betaalbaar. Tijdens de expositie kunt u op veel van de getoonde werken een claim leggen door een aanbetaling te doen, waardoor u een werk aan het eind van de tentoonstelling tegen betaling van het restant kunt komen afhalen. Donateurs van de VKK krijgen zelfs 10% korting op de vraagprijs. Kunt u de creaties van één van de kunstenaars wel waarderen, maar zit er niet helemaal bij wat u zoekt? U kunt haar ook altijd een persoonlijke opdracht verstrekken onder in gezamenlijk overleg te bepalen condities. Alle drie kunstenaars zijn aanwezig bij de officiële opening op zaterdag 9 juni om 16 uur door Ingrid Grootes, docente aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en verder zult u op de meeste andere openingsdagen ook wel één van hen bij de tentoonstelling kunnen tegenkomen. Een aanwezige ‘zitlijst’ vertelt precies wie u wanneer kunt verwachten.

Meer informatie over deze kunstenaars maar ook de andere leden van de VKK vindt u op www.voorschotensekunstkring.nl .

  • 9 juni 2012 t/m 1 juli 2012