U bent hier: evenementen » 2012 » 04 » 16 » 7 mei netwerk duurzaam ondernemen in voorschoten

7 mei: Netwerk duurzaam ondernemen in Voorschoten

Sparen op autobrandstofkosten en milieu

Maandagavond 7 mei 2012 kunnen ondernemers in het Wapen van Voorschoten horen hoe ze fors op hun autobrandstofkosten kunnen besparen en gelijktijdig het milieu ontzien. De halfjaarlijkse avond die het Netwerk duurzaam ondernemen dan organiseert staat in het teken van rijden op aard-, groen- of biogas, microkrediet voor de derde wereld en het gemeentelijk inkoopbeleid. Alle ondernemers zijn welkom.
Meld u wel per e-mail voor 3 mei a.s. aan (L.Westra@denhaag.rabobank.nl).groengastanken.jpg

Deze cityshuttle in Leiden rijdt al op groengas. De hier tankende Key Poll komt er op 7 mei graag in Voorschoten meer over vertellen.

Rijden op deze soorten gas spaart kosten en milieu. Voor bedrijven noodzaak. Voor instellingen en de overheid past het bij duurzame mobiliteitsplannen en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Tijdens de bijeenkomst wordt veel aandacht geschonken aan initiatieven op dit gebied in Katwijk en Leiden.

Aardgas, groengas, biogas

U leert wat het verschil is tussen aardgas, groengas en biogas en hoe u uw auto(‘s) daarvoor geschikt kunt laten maken. Verder waar u deze milieuvriendelijke brandstoffen nu al in onze regio kunt tanken. Er komen er steeds meer vulstations en aan de rand van Voorschoten wordt een biogastankstation ontwikkeld. Men zal de mogelijkheid behandelen om in navolging van Katwijk ook in Voorschoten snel een vulstation te beginnen en het gemeentelijke wagenpark gasgeschikt te maken. Ook krijgt u meer te horen over de subsidiemogelijkheden voor auto's en vulstations. Aan de hand van een aantal rekenvoorbeelden zullen samen met de zaal de kostenvoordelen inzichtelijk worden gemaakt. Na afloop van de presentatie volgen op de Voorstraat demonstraties met drie verschillende (bedrijfs)auto’s die gebruik maken van deze alternatieve brandstoffen en in één geval al meer dan 300.000 km op de teller hebben staan. 

Microkrediet

Cordaid komt onder de noemer ‘Alle kleine bv-tjes helpen’ met een succesverhaal over een manier waarop ook kleine bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen invullen door bedragen vanaf € 150,- beschikbaar te stellen voor kredietverlening aan ondernemers in Afrika, Azië of Latijns Amerika. Microkredieten, waarvan niet alleen de betreffende ondernemer, maar ook de omgeving beter wordt. Een laagdrempelige manier voor bedrijven hier om hun maatschappelijk gezicht te tonen. Desgewenst kunnen bezoekers van de avond daarop direct of later intekenen.

Gemeente

Gemeente Voorschoten zal met name de duurzaamheidsaspecten van haar inkoopbeleid belichten en de manier waarop ondernemers in aanmerking kunnen komen voor leveranties aan deze belangrijke opdrachtgever. Het beleid kan ook een belangrijke voorbeeldfunctie hebben voor het eigen inkoopbeleid van bedrijven.

  • 7 april 2012 t/m 7 mei 2012