U bent hier: evenementen » 2011 » 03 » 28 » klassiekconcert met het diagilev duo 10 april 2011

Klassiekconcert met het Diagilev Duo 10 april 2011

Klassiekconcert met het Diagilev Duo 10 april 2011

diagilevduo1.jpg
VOORSCHOTEN- Op zondag 10 april om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het Diagilev Duo ( Katja Dirven, cello en Arina Aartsen, piano) een klassiek concert tijdens een middagconcert in verzorgingshuis Adegeest aan de Bachlaan 21. Dit Duo zal meesterwerken van Ravel, Debussy, Piazzolla en Rachmaninov spelen.
Het concert valt binnen de reeks Geef Adegeest vleugels en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt euro 5,00 , bewoners van verzorgingshuis Adegeest betalen slechts euro 2,50 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Bachlaan 21, Voorschoten, 070 754 43 33.
Zie ook www.florence-zorg.nl onder Activiteiten. 

Arina Aartsen, geboren in Kiev, Oekraïne, behoort tot de derde generatie van musici in haar familie. Al op 4 jarige leeftijd was zij achter de piano te vinden en met haar 7e jaar ging zij naar een speciale muziekschool. Dit alles resulteerde uiteindelijk in een studie aan het Pjotr Illitsj Tjaikovsky Staatsconservatorium te Kiev, waar zij in 1996 Cum Laude afstudeerde aan de afdeling Piano onder begeleiding van Professor V. Vorobyov. Naast haar studie Piano heeft zij ook Muziekgeschiedenis gestudeerd en in het zelfde jaar van afstuderen voor piano studeerde ze ook Cum Laude af aan de afdeling Muziekgeschiedenis. Na haar studie in Kiev is zij in Nederland aan het Sweelinck conservatorium verder gegaan en in 1999 heeft zij daar met succes haar studie “Aantekening Kamermuziek” afgerond. Sinds 1997 woont Arina in Nederland en is hier een succesvolle carrière begonnen. Ze heeft meegewerkt aan de Holland Music Sessions te Alkmaar, de Master Classes van Heinrich Schiff, Mstislav Rostropovich en Alexander Rudin en in 2004 nog het Princes Christina Concours. Hierbij heeft de cellist Sebastiaan van Halsema, welke zij begeleidde, de tweede prijs gewonnen. Ze heeft eerder al haar medewerking verleend aan het Cello-festival van Dordrecht in 2001, 2003 en 2005 en was begeleidster van Lisa Ferschtman, halve finaliste van het “Koningin Elizabeth

Katja Dirven is in Kiev (Oekraïne) geboren. Vanaf haar negende jaar volgde ze cello lessen. In 1993 ging ze studeren aan de Tchaikovski National Music Academy eveneens in Kiev. In 1998 is zij daar Cum Laude afgestudeerd. Al tijdens haar studie speelde ze in diverse beroepsorkesten, zoals Ljatoshinsky Ensemble, Kiev Soloist Ensemble en het Lysenko Youth Orchestra. Met dit laatste orkest maakte ze diverse tournees door Europa. Hierbij trad ze ook op als soliste. In 1995 is hiervan een CD verschenen.
Katja heeft deelgenomen aan diverse competities. Bij het International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev, behaalde ze een 4e prijs.

Sinds 1998 woont Katja in Nederland. Daar vervolgde ze haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Marien van Staalen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Dimitri Ferschtman. Katja is als remplaçant actief in diverse orkesten in Nederland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch- en Nederlands Kamerorkest en Brabants Orkest. In het Amsterdam Symphony Orchestra speelde ze regelmatig als aanvoerder van de cellogroep. Ook heeft ze als aanvoerder en soliste opgetreden met het Rotterdam Ensemble.
Naast klassieke muziek begeeft Katja zich ook op het gebied van de lichte muziek. Dit begon in 2001 met de musical Foxtrot. Sinds 2003 maakt ze deel uit van het ensemble rond zangeres Wende Snijders, waarmee ze tot juni 2006 gespeeld heeft.
Kamermuziek speelt een belangrijke rol in het muzikale leven van Katja. Ze vormt samen met pianiste Arina Aartsen het Diagilev Duo. Daarmee is ze op verschillende podia te beluisteren in binnen en buitenland.
Katja is ook werkzaam als cellodocente en dirigente van het jeugdorkest Intermezzo van het Hellendaal Vioolinstituut in Rotterdam.

Programma

M.Ravel - Pavane pour infante défunte

M.Ravel - Pièce en forme de habanera


 

  • 10 april 2011