U bent hier: bouwen en verkeer » vlietwijk » buurtcentrum vlietwijk » buurtcentrum vlietwijk

Buurtcentrum Vlietwijk

In Vlietwijk is in 2012 een nieuw buurtcentrum geopend. Deze gemeentelijke accommodatie vindt u aan de overkant op de begane grond van het wooncomplex op het hoek van de Professor Einsteinlaan en de Professor Einthovenlaan.

Nieuwe activiteiten

Het buurthuis zorgt voor saamhorigheid in de wijk. Een goed functionerend buurthuis staat midden in de samenleving. Mensen komen er om iets te leren, zaken met elkaar te bespreken of om tijd met elkaar door te brengen in een ontspannen sfeer. Het activiteitenprogramma is afgestemd op de vragen en de behoefte van de mensen uit de buurt. 

Stichting Buurthuis Vlietwijk en Stichting Assalem

Hoofdhuurders zijn Stichting Buurthuis Vlietwijk en Stichting Assalem. Deze organisaties zetten tal van sociaal culturele activiteiten op touw, die gericht zijn op de buurt en geschikt voor diverse leeftijden. Zij mogen daarnaast ruimten verhuren aan derden (organisaties uit Voorschoten of van buiten). Deze organisaties moeten dan wel sociaal culturele activiteiten organiseren voor Voorschotenaren. Het Buurthuis heeft een eigen website.